Met ongeveer 10.000 inwoners is Waiheke-eiland het meest bevolkte eiland in de Hauraki-golf, een van de twee belangrijkste havens van Auckland. Het ligt ongeveer 12 mijl van het centrum van Auckland en is bereikbaar per veerboot of chartervliegtuig. Hoewel het een populaire bestemming is voor buitenlandse en binnenlandse reizigers, is het ook de thuisbasis van een bloeiende gemeenschap. Veel Waiheke-eilandbewoners pendelen naar Auckland om te werken, terwijl anderen betrokken zijn bij de bloeiende wijnproductie van het eiland.

Hoe kom je op Waiheke-eiland

Het is mogelijk om Waiheke-eiland per veerboot of vliegtuig te bereiken, maar de meeste reizigers nemen de veerboot vanuit het centrum van Auckland omdat dit de goedkopere optie is. De reis duurt tussen de 40 en 90 minuten, afhankelijk van de service die je kiest en waar je vandaan komt. Het is een zeer schilderachtige cruise terwijl u door de Golf van Hauraki vaart, met de skyline van Auckland achter u.

Wat te zien en doen op Waiheke-eiland

De belangrijkste stad op het eiland Waiheke is Oneroa, vanwaar u uitzicht heeft op het schiereiland Coromandel. Oneroa ligt dicht bij de belangrijkste haven van Matiatia Wharf, dus het is gemakkelijk te bereiken, zelfs als u geen auto heeft. Het is een geweldige plek om een tijdje rond te hangen, want er zijn boetieks, cafés, bars, kunstgalerijen en zelfs een kleine bioscoop in Oneroa.

De stranden van Waiheke-eiland zijn prachtig en perfect voor wat rust na het bezoeken van bezienswaardigheden in het drukke Auckland. Oneroa Beach is ideaal als je gewoon een dagtocht naar Waiheke maakt, omdat het gemakkelijk te bereiken is. Inheemse Nieuw-Zeelandse pohutukawa-bomen langs de kust zorgen voor wat schaduw. Als je wat langer blijft, voeg dan Palm Beach, Onetangi Beach, Enclosure Bay en Sandy Bay toe aan het reisschema.

Met een lange kustlijn en mooie stranden zijn kajakken en stand-up paddleboarding leuke activiteiten. Verschillende touroperators bieden rondleidingen langs de kustlijn vanaf uw waterscooter naar keuze.

Om het activiteitenniveau een paar inkepingen te geven, is fietsen en mountainbiken ook groot op Waiheke-eiland. U kunt fietsen huren bij de veerbootterminal of deelnemen aan een tour. Wees gewaarschuwd dat het terrein heuvelachtig is, dus als je geen ervaren wielrenner bent, wil je misschien liever wandelen. Als je van mountainbiken houdt, zul je genieten van de tracks op Waiheke.