1. Het comfort
Vliegtuigstoelen kunnen een beetje zacht worden, auto’s – afhankelijk van hoeveel mensen (en koffers) je erin propt – zijn krap en bussen zijn hobbelig. Misschien wel het belangrijkste voordeel van reizen per trein is de ruimte die zo uitgestrekt is, opkrult en gezellig wordt.

2. Het eten (en drinken)
Vergeet het bruin inpakken: al dan niet met aparte, speciale restauratiewagens – wat een ervaring op zich is – een trein biedt de mogelijkheid om in stijl op je stoel te dineren. Hoewel de reisroutes van G Adventures Rail over het algemeen geen maaltijden aan boord bevatten, bieden de meeste van onze treinreizen de mogelijkheid om eten en drinken te kopen: in India kun je bijvoorbeeld een kopje chai kopen van verkopers die tijdens haltes aan boord van de trein stappen.

3. De snelheid
In de rij wachten is een noodzakelijk kwaad van reizen, maar treinreizen elimineert veel van dit ongemak. Er is geen veiligheidscontrole op de luchthaven, kortere bagageclaimprocessen en een kortere afstand tussen uw voeten op de stationsvloer en uw derriere op uw aangewezen stoel.

4. Het landschap
Reizen per trein biedt uitzicht op enkele van ‘s werelds meest adembenemende landschappen, van dichtbij en persoonlijk. En aangezien veel treinrails paden doorkruisen waar andere vervoerswijzen gewoonweg niet gaan – of niet kunnen – krijg je op de eerste rij zicht op delen van de wereld die in principe exclusief zijn voor jou (en je medereizigers) , natuurlijk).

5. De kindvriendelijkheid
Omdat veel treinen de flexibiliteit bieden om uit te rekken, op te staan en rond te lopen, zijn ze veel beter voor kleine, gemakkelijk verveelde passagiers die tijdens lange reizen moeilijk stil kunnen zitten. (Al die flexibiliteit werkt natuurlijk ook voor volwassen ruiters.)

6. Het gemak
Veel grote luchthavens liggen op grote afstanden van stadscentra, wat betekent dat u, als uw (mogelijk lange) vliegreis is afgerond, nog wat meer moet reizen voordat u uw bestemming bereikt. Treinstations daarentegen zijn meestal centraal gelegen; Van je stoel naar de stad gaan is slechts een paar stappen.