De hoofdstad van Argentinië, lang beschouwd als het Parijs van Zuid-Amerika, heeft een rijke geschiedenis op zich. Van populaire attracties tot weinig bekende juweeltjes, er zijn miljoenen bezienswaardigheden in deze metropool, die, net als zijn inwoners, nooit slaapt. Lees verder voor de tien beste dingen om te doen en te zien in Buenos Aires.

Cementerio de Recoleta

De statige, elegante wijk Recoleta herbergt de even elegante gelijknamige begraafplaats, die de indruk wekt van een miniatuurstad, compleet met straten omzoomd door prachtige stenen mausoleums en monumenten. Volg de drukte om het graf van de meest iconische First Lady van Argentinië te vinden, wiens mausoleum over het algemeen bedekt is met bloemen van bezoekers.

Wandel door El Caminito La Boca, de thuisbasis van het geliefde lokale voetbalteam Boca Juniors, is een wijk vol leven en kleur, vooral op de beroemdste weg, El Caminito. Neem een kijkje in de talloze winkels die blauwe en gele Boca Juniors-kleding verkopen, evenals hemelsblauwe en witte Argentijnse nationale teamtruien.

San Telmo-markt

Van kleding tot antieke huishoudelijke artikelen en souvenirs tot ambachtelijk handwerk, San Telmo’s weekendweekend feria heeft het allemaal. Knabbel aan een empanada of een alfajoras, je bekijkt de waren in het assortiment kraampjes op de markt. San Telmo is de oudste wijk of buurt in Buenos Aires, en de geplaveide straten zijn omringd met prachtige oude huizen en kerken, maar ook met moderne kunstruimtes en cafés.