Niets zegt lente zoals het ceremonieel opbergen van je winterkleding en je favoriete merken besluipen voor het eerste teken van een strappy sandaal. Terwijl we weliswaar aan het begin van elk seizoen deelnemen aan dit winkelritueel, is dit voorjaar een beetje anders.

In deze onzekere tijden zijn we op zoek naar praktische, draagbare stukken met een sterk uithoudingsvermogen – het soort dat je nu kunt kopen en zeker later zult dragen. In plaats van te investeren in elke trend die sociale media siert, reserveren we onze creditcards voor deze zeldzame stukken die ook de komende drie maanden relevant blijven.

Krachtpakken
Tachtiger jaren geïnspireerde krachtpakken borrelden op in 2018 en vertoonden geen tekenen van stoppen. Zowel ontwerpers als beroemdheden fietsten nog een seizoen over de landingsbanen en straten van de stad, wat een blazer-gevulde lente voor de boeg was. Omarm de trend met een geïnspireerd pastelkleurig moment, of test het water met een beige, zwart of grijs ensemble. Je kunt zelfs de broek uittrekken voor een spijkerbroek of een rok als de volledige zakenvrouw-look uit de jaren 80 een beetje veel aanvoelt.

Retro kragen
Dit door de jaren 70 geïnspireerde detail was prominent aanwezig tijdens Fashion Week en maakt langzaam zijn weg naar de mainstream – mode-insiders hebben allemaal een versie van de look gedragen. Rock een subtiele top in polostijl, of ga voor een volledige slabkraag met een stuk.

Tweekleurige loopgraven
Als je trenchcoat uit één materiaal bestaat, doe je het blijkbaar verkeerd. Dat is het sentiment dat is verzameld uit Fashion Month, per insider. High-end merken deconstrueren de klassieke beige greppel en voegen likstenen toe van plaid, metallic en tonale olijven, zwarten en grijzen (en fast-fashion retailers volgen dit voorbeeld al).

Geweven tassen
Hoewel sommige merken duidelijk aan het hoofd van deze trend staan, zijn geweven tassen met gestructureerd leer en gewatteerde details dit seizoen een duidelijke winnaar. Andere merken hebben het uiterlijk van verschillende prijsklassen opnieuw vormgegeven en de stijl versterkt als een van de toptassen van de lente. Sparen voor de echte deal is ook een veilige gok – deze minimalistische stijl gaat nergens heen.