Misschien is uw accessoirecollectie zo uitgebreid dat u een eigen kast nodig heeft. Of misschien ben je een gelijkspel, een type horloge dat zich nauwelijks kan herinneren of ‘accessoire’ een of twee S heeft. Hoe dan ook, een zonnebril voor heren is een verplicht onderdeel van je garderobe.

Zonnebrillen kopen is een aankoop met een hoge inzet. Het is niet alleen belangrijk om uw kuikens tegen de zon te beschermen, het juiste paar kan een handelsmerk van uw persoonlijke stijl worden. Helaas kan de verkeerde dat ook.

Trial and error zal uiteindelijk beslissen welke zonnebril het verdient om je gezicht te verfraaien, maar volg deze richtlijnen om het aantal potentiële kandidaten te verkleinen.

Gezichtsvormen

Gezichtsvormen zijn onderverdeeld in een handvol gemeenschappelijke categorieën. Als je eenmaal weet in welke groep je gezicht valt, kun je gemakkelijk winkelen voor flatterende monturen.

Ronde.

Ronde gezichten worden gekenmerkt door een smal voorhoofd en een gebogen kaaklijn. Gedefinieerde hoeken zijn schaars.

Vierkant.

Vierkante gezichten zijn in lengte en breedte over het hele gezicht vergelijkbaar, met een breed voorhoofd en een sterke kaaklijn.

Ovaal.

Ovale gezichten hebben zacht afgeronde, grotendeels gelijkmatige kenmerken, waardoor ze zeer geschikt zijn voor bijna elke vorm van versiering.

Langwerpig.

Langwerpige gezichten, ook wel rechthoekig genoemd, zijn lang en smal met minimale hoeken.

Diamant.

Diamantvlakken hebben een smalle kaaklijn en een gedefinieerde kin. De dominante jukbeenderen zijn het breedste deel van het gezicht.

Hart.

Hartvormige gezichten, ook wel driehoek genoemd, smal sterk bij de kin en zijn het breedst bij de slapen.

De stijlen

Vliegenier.

Vliegeniers zijn een direct herkenbare stijl. Het pilotenframe is van metaal en wordt bepaald door strakke lijnen. Kleuren worden meestal eenvoudig gehouden en lenzen hebben een druppelvorm.

Rechthoek.

Het montuur van rechthoekige glazen is breder rond de lens dan hoog.

Schild.

Shield zonnebrillen worden gedomineerd door een enkele grote lens die maximale bescherming tegen de zon biedt.

Vierkant.

Share-vormige frames hebben dezelfde rechte zijden en gedefinieerde hoeken van rechthoekige frames, maar met minder lengte.

Inpakken.

Wrap-around frames zijn lichtgewicht en gestroomlijnd voor een aerodynamische, atletische look.

Reiziger.

De Wayfarer is een klassieke vorm die al sinds de jaren 50 wordt gedragen. Veelzijdig en tijdloos, er is een reden waarom het zo lang heeft geduurd.