Als het meubilair niet goed is opgesteld, kunnen zelfs de mooiste kamers tekortschieten. Dus hoe creëer je een succesvolle layout? Om te beginnen, vermijd deze meubelschikkingsfouten. Maar als je schuldig bent (we zijn er allemaal geweest!), Vrees dan niet – het is gemakkelijk te corrigeren met deze trucs.

Fout: muurbloempjes

Je kamer voelt misschien groter aan met al het meubilair tegen de muur gedrukt, maar als je merkt dat je door de kamer moet schreeuwen om een gesprek te hebben, is het misschien tijd om te herschikken. Hierin “zweeft” de bank in het midden van de kamer, maar hij staat dichter bij de open haard en de stoelen, wat een gezelliger gespreksruimte creëert.

Fout: voorgaande zonering

Breng in grote, open kamers orde door zones in te stellen voor verschillende activiteiten: een zithoek voor gesprekken en tv-kijken, en een werkruimte met een bureau of tafel voor bijvoorbeeld huiswerk, papierwerk en kunstprojecten. Stel uw ruimte in volgens uw behoeften, in plaats van de labels die een bouwer mogelijk heeft toegewezen.

Fout: geen rekening houden met ruimtebeperkingen

Laten we eerlijk zijn, onze kleine woonkamers zullen niet magisch 50 vierkante meter extra groeien. Hoe eerder u erachter komt hoe u moet werken met wat u heeft, hoe eerder u bij een klein woonkamermeubel komt dat werkt. Neem een paar trucs uit deze woonkamers om op het versnelde pad te komen naar gelukzaligheid in meubelarrangementen.

Fout: vasthouden aan conventies

Ja, conventies zijn vaak goed te houden, maar af en toe is een meubelarrangement in orde. Midden in deze kamer stond een langwerpige eettafel, waardoor er weinig ruimte overbleef. Maar door het zijdelings om te draaien en het naar het einde van de kamer te laten, bleef er ruimte over voor opslag en gestroomlijnde verkeersstroom.