Een keuken van elke grootte kan ruim aanvoelen als je een paar trucjes kent. Vasthouden aan witte kasten en muren is een goed begin, maar er zijn veel andere manieren om extra ruimte in je keuken te creëren, of de illusie te creëren van een grotere ruimte dan jij, en dat allemaal zonder een gevoel van persoonlijkheid op te offeren.

Overweeg ondiepe kasten

Het gebruik van slankere onderkasten voor één gebied heeft zo zijn voordelen. Het opent iets meer vloeroppervlak, wat een groot verschil kan maken in een krappe keuken. Het vermindert ook uw opslag enigszins, maar vaak zijn de achterkant van diepe kasten sowieso moeilijk te bereiken, dus de ondiepere kasten kunnen precies goed zijn voor alledaagse voorwerpen.

Verminder uw hardware

Het is een goed idee dat het elimineren van tegenwarboel belangrijk is om een keuken er open en luchtig uit te laten zien, maar u kunt nog een stap verder gaan door de hardware te verwijderen.

Kies een compacte vaatwasser

Door centimeters te besparen, kunt u elders een grotere kast krijgen. Natuurlijk vult een kleinere wasmachine ook sneller, wat betekent dat u vaker een volle lading kunt laten draaien in plaats van een dag te wachten tussen de wasbeurten of de machine te laten draaien terwijl u slechts halfvol bent. Voor kleinere huishoudens kan dit een perfecte optie zijn.

Gebruik paneelapparatuur

Niet bereid om voor compacte apparaten te kiezen? Je kunt nog steeds een veel lichtere look krijgen. Paneelklare apparaten (meestal koelkasten en vaatwassers) zijn ontworpen om een deurfront naar keuze te kunnen ontvangen, zodat ze opgaan in het uiterlijk van uw keukenkasten.