De hoeveelheid natuurlijk licht in uw kamers kan uw stemming echt beïnvloeden. Die mooie stralen, gevuld met zonlicht en vitamine D, geven je een positief gevoel.

Het is natuurlijk dat lichte kamers ons gelukkiger en levendiger maken.

Loop van kamer naar kamer.
Beoordeel snel waar uw natuurlijke licht vandaan komt en ga na waar uw problemen liggen. Heeft u een donkere woonkamer of hebben al uw kamers meer natuurlijk licht nodig? Absorberen donkere houten vloeren in kleine ruimtes al uw natuurlijk licht? Is uw probleem zwaar meubilair of zijn kleine ramen uw probleem? U kunt beginnen met het verwijderen van enkele van de aanstootgevende items en deze vervolgens weer toevoegen om te zien of ze een verschil maken.

Hoe meer glanzende oppervlakken u kunt toevoegen, hoe meer licht weerkaatst in de kamer.
Het gebruik van objecten zoals kroonluchters, koperen verlichting, gouden deurknoppen of zilveren fotolijsten, koperen kandelaars, spiegels of acrylheldere meubels moet onderdeel worden van uw decoratiestrategie. Ze helpen het licht in uw kamer te weerkaatsen. De entree en de gang hierboven hebben licht geschilderde muren, grote ramen en een grote entreespiegel gebruikt om elk stuk beschikbaar licht te reflecteren en te vergroten.

Trucs voor donkere kamers:

1. Gebruik spiegels van dezelfde maat direct tegenover elkaar. De schijnbaar oneindige set reflecties creëert een gevoel van eindeloze diepte, waardoor de kamer groter en lichter aanvoelt.

2. Voeg gordijnen toe bijvoorbeeld gele gordijnen om een lichter effect te creeren.

3. Om het uiterlijk van een groter raam te creëren, plaatst u voor een hoekraam een spiegel op de muur, zo dicht mogelijk bij en even groot als het raam. Dit ziet eruit als een groter raam en brengt meer licht binnen.